Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #885 : Marzec 08, 2010, 11:21:17 am » |
|
Mariusz czy na dnie masz zwykły żwir ????
Na dnie jest drobniutki żwir, tak symboliczna ilość-jakieś 4 mm. Dałem go dla tego aby nie było widać nieczystości, praktycznie cały czas jest przewalany przez rybki denne. A i paletki ładnie wypłukują jedzenie z podłoża. Podobnie będzie w następnym zbiorniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dylus
|
 |
« Odpowiedz #886 : Marzec 08, 2010, 11:52:57 am » |
|
Mariusz czy na dnie masz zwykły żwir ????
Na dnie jest drobniutki żwir, tak symboliczna ilość-jakieś 4 mm. Dałem go dla tego aby nie było widać nieczystości, praktycznie cały czas jest przewalany przez rybki denne. A i paletki ładnie wypłukują jedzenie z podłoża. Podobnie będzie w następnym zbiorniku. Pytam bo w swoich zbiornikach miałem różne podłoża i Aquasubstrate II i żwir o gradacji 0,8 do 1 mm a obecnie mam piach i w toni ciągle cos mi pływa .Prawdopodobnie ruch wody unosi z dna drobinki i miota nimi po zbiorniku .Jak ze stabilnością wody czy nie szaleją Ci parametry chodzi o no3 .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #887 : Marzec 08, 2010, 12:02:57 pm » |
|
Jak ze stabilnością wody czy nie szaleją Ci parametry chodzi o no3 . Powiem tak, przestałem latać z testami, akwarium mam mi służyć za oazę spokoju(choć pewnie te pojawiające się siwe włosy na mojej głowie, to jego zasługa  ). Teraz wyznacznikiem składu wody są ryby rośliny i ogólnie wygląd całości. Czasem mierzę pH. Co do pozostałych parametrów , glonów brak, rośliny raczej rosną, ryby normalnie jedzą także myślę, że wszystko jest w normie. Fakt, że testy w szufladzie mam zawsze w pogotowiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomekZ
Tomasz Zaremba
ogólnie rybki!!!!
|
 |
« Odpowiedz #888 : Marzec 08, 2010, 01:06:19 pm » |
|
Jak ze stabilnością wody czy nie szaleją Ci parametry chodzi o no3 . Powiem tak, przestałem latać z testami, akwarium mam mi służyć za oazę spokoju(choć pewnie te pojawiające się siwe włosy na mojej głowie, to jego zasługa  ). Teraz wyznacznikiem składu wody są ryby rośliny i ogólnie wygląd całości. Czasem mierzę pH. Co do pozostałych parametrów , glonów brak, rośliny raczej rosną, ryby normalnie jedzą także myślę, że wszystko jest w normie. Fakt, że testy w szufladzie mam zawsze w pogotowiu. takie podejście mi się podoba. To ryby są dla nas a nie my dla nich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #889 : Marzec 09, 2010, 05:57:04 pm » |
|
Dziś moje akwarium mocno opustoszało, 4 najmniejsze paletki zmieniły pana .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jordan
Robert Jordanowski
|
 |
« Odpowiedz #891 : Marzec 09, 2010, 10:23:41 pm » |
|
Widać że przypasowało im to akwa i warunki w nim panujące...  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Darekrod
Dariusz Słota
|
 |
« Odpowiedz #892 : Marzec 09, 2010, 11:03:55 pm » |
|
Widać że przypasowało im to akwa i warunki w nim panujące...  Noooo.... i jakosc zdjec, naprawde rewelacja. Gratulacje. Pozdawiam Darek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #893 : Marzec 11, 2010, 12:32:44 pm » |
|
Oczywiście ikra skalarów zniknęła ale od wczoraj palety siedzą na jajach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jordan
Robert Jordanowski
|
 |
« Odpowiedz #894 : Marzec 11, 2010, 09:01:20 pm » |
|
Oczywiście ikra skalarów zniknęła ale od wczoraj palety siedzą na jajach.
No a gdzie fotki... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek Wieczorek
|
 |
« Odpowiedz #895 : Marzec 11, 2010, 09:04:36 pm » |
|
Faktycznie Mariusz zdjęcia to robisz naprawde niezłe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #896 : Marzec 11, 2010, 09:08:13 pm » |
|
Co do zdjęć z tarła paletek, nie robiłem ich gdyż parka trze się cały czas na rurce od kaskady a takie zdjęcia już zamieszczałem.
Co ważniejsze, jutro z samego rana przyjeżdża do mnie zamawiany zestaw. Już mam wszystko przygotowane, filtry, grzałki pomyte(nowe). Piach wypłukany i ogólnie już nie mogę się doczekać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiu
|
 |
« Odpowiedz #897 : Marzec 11, 2010, 09:22:43 pm » |
|
a co z tym prezentem od żony? dowiedziałeś się już co to takiego? 
|
|
|
|
|
|
Abada Capoeira meu amor
|
|
|
Mariusz Zawadzki
|
 |
« Odpowiedz #898 : Marzec 11, 2010, 09:25:00 pm » |
|
a co z tym prezentem od żony? dowiedziałeś się już co to takiego?  Wiem tyle, że żona jutro jedzie do Pruszkowa. Teraz, to już nie ma wyjścia, bo ja w akwarium mam 3 palet, bo reszta sprzedana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|